Hur vågar man?

Bara en stilla fundering i morgonstund. Hur vågar man låna en okänd häst på foder av okända människor? I detta fall en häst som vi annonserar för 95 000 kr. Hästens ridbarhet är en färskvara. Man måste vara bra kaxig för att tro att man har rätt att förvalta så mycket av en okänd människas investerade pengar.

6 kommentarer till Hur vågar man?

 1. Mikael Svensson skriver:

  Vad är det som gör att just den hästen är värd hela 95.000:- ?
  Måste vara något mycket speciellt och något utöver det vanliga med den.
  Som du skriver…att du vågar…opps..hhmmm.

  Normalt, vad jag har uppfattat, ligger ju priserna kring 35-45.000:- för en mycket bra inriden isläning i sina bästa år !

  Att du vågar..eller har jag fel !?!?

  /Micke.

  • Fenella skriver:

   Rjod har tävlingsgångarter, är redo för tävlingsbanan, är ren i i alla gångarter och väldigt välriden. Dessutom elegant och 141 hög (känns ännu högre), bedömd och efter en elithingst. Med tanke på det och att det har kostat uppfödaren en bra bit över 100 000 att föda upp och grundinrida en häst tycker jag att det är billigt. Hon kan användas både till tävling och avel.

   Välridna islandshästar är en bristvara. Annoser där man inte berättar hela sanningen finns det ett överflöd av. Tror att man ska ha tur om man hittar en välutbildad frisk tävlingshäst för under 75 000. Mina bekanta som köper tävlingshästar har betalat från 120 000 till 250 000.

   Skulle säga att en häst utan särskilt spektakulär gång men som är bra riden och trygg och skulle vara en bra familjehäst borde betinga ett pris för 50 000 eller mer beroende på stam, färg, storlek, kön och säljare.

   • eriksdal skriver:

    Vi betalade 35000 för en tioårig familjehäst, under 135 cm, sent töltsattt och gärna travtaktig, 1992. Han var ett fynd som förstahäst, vi hade verkligen tur. Rimligen borde priserna gått upp på 18 år.

 2. jenny skriver:

  Ja du Fenella du har hamnat i försäljartankarna! Jag har fått de mest märkliga förfrågningar och så fort det är en lite finare häst så är det ofta ett gäng som vill vara fodervärdar. Eller byta mot något ök. Jag tackar snällt nej och tar bort mailet…
  Lycka till med försäljningen av din fina häst som är väl värd pengarna!

  • Fenella skriver:

   Men visst är det underligt. Undrar om någon någonsin fått frågan om man kan låna en bil som är till salu? Kanske skulle prova det för jag skulle behöva en ny fin bil. Eller kanske någon som vill låna ut en stor flott ridanläggning gratis?

 3. Inger Engelstoft skriver:

  Jag har försökt sälja mitt fina välutbildade 5-gångstävlingssto också avelsvisad e.Atli fra Södra Skördugili för 60 000 i ett helt år. En har ringt men aldrig kommit och en fodervärd. Jag behåller henne. Säkert går det att sälja henne billigare. Marknaden har börjat bli mättad och det finns för få spekulanter både till att hålla igång ridverksamheter eller att syssla med avel. Funderar på att starta Mark och husförsäljning som inte är så mycket arbete med. Bostäder behövs och folk sköter sig själva så kan Jag bli nöjesryttare i stället och då räcker det med 2 hästar:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s