Självinstruera dig!

Det här tycker jag är ett bra komplement till att rida för instruktör.

Se till att bli fotograferad, helst ibland i smyg för det är ju när ”ingen ser” som det går som bäst, eller hur? Eller så slarvar vi när ingen ser och anstränger oss mer när vi vet att vi blir fotograferade.

Jag kan tänka mig att man kan ha en deal på stallet om att det är okej, eller till och med önskvärt, att knäppa bilder på varandra lite då och då. Dessa ska skickas till den fotograferade omedelbart och sedan raderas ur fotografens kamera/telefon. I dealen tycker jag att det bör ingå att de inte ska visas upp för andra, om det inte är objektet som visar.

Dessa bilder ska i min tanke användas för självanalys. Hur sitter jag? Vad är bra i min sits och vad behöver jag bli bättre på? (Om du inte hittar saker som kan förbättras behöver du säkert hjälp från din instruktör.)

Välj en förebild- någon som rider jäkligt grymt bra.

Jag har ett gäng; Erlingur Erlingson, Denni Haukson, Johan Häggberg, Mette Manseth och Edward Gaal. Tänk om man red som dem?

Så jämför jag vad som skiljer deras sitsar från min. (Och sedan försöker jag se starkare ut i sadeln och använda min mage mer.)

I det här huset är det här en metod vi har använt i många år. För ibland tror vi inte heller på varandra, och då är det tur med mobiltelefoner som visar att en sitter snett och en annan lutar sig för mycket fram. Det är också intressant att se hur man utvecklas genom åren så att man faktiskt ser att man blir bättre och att träning lönar sig.

Ett annat användningsområde är när man tävlat. Allt som oftast finns det en fotograf på plats. Oftast rider man inte sitt bästa på tävling. Då kan man jämföra med hemmabilderna och se vad som skiljer och sedan försöka höja sin lägstanivå.

Oavsett om man tävlar eller ej tycker jag att vi hela tiden bör försöka att få en bättre sits. För hästens skull först och främst men också för att vi får bättre balans och då blir ridningen säkrare.

Annonser

Om eriksdal

Tankar kring hästar, ridning och annat som händer i livet.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s