Gaedingakeppni-SM

I helgen har vi varit på GK-SM i Göteborg.

Ibland behövs det en påminnelse. Varför just islandshäst?

Svaret är ju hästarna OCH människorna!

Dessa hästar! Så många så otroligt fina! Med risk för att glömma någon som stack ut så gjorde i alla fall dessa starkt intryck på oss:

För det första alla som red barnfinalen! Minsta ryttaren, Klara, på hingsten Bikar fastnar särskilt på näthinnan. Jag vet inte hur gammal hon är men typ en tvärhand hög och jäklar vad hon rider! Vem har lärt henne att driva så? Jag är imponerad. Jag är också imponerad av Bikar som växlar från att ta i för fullt till att relaxa när lilla ryttaren ber om det.  Just kombon minst + hingst + vinnare gör att det är det ekipage jag nämner även om jag är imponerad av de andra också. Galet vad fort de galopperar. Som barngren är GK barn överlägsen. Jag har sagt det förut. Och som vuxen lätt klass GK skulle den vara det också. Varför finns det inte? Eller gör det det?

Eyjolfur Þorsteinsson var ny för mig på sport-SM då han imponerade stort men frågan är om det inte var ännu bättre i helgen? Herre jösses vad hans hästar rör sig och bär sig och tar i och det är så vackert så vackert. Dessutom mitt i det höga tölttempot hinner han och Unn prata när de rider förbi varandra. Och så vinkar han till publiken. I ökat tempo. Med enormt bensprattel (hästarna alltså). I bärighet. Och Unn <3. Hon borde få ett solstrålepris!

Största besvikelsen var när Mozart trampade av sig skon i det första momentet i finalen. Han såg så ENORMT fin ut och så…. Gissar att Vignir också tycker att det var lite trist.

Det var ganska många hästar som tappade skor och boots.

När Mange ska in i collectingring säger en främling lycka till, och frågar om han får komma med tips. Är det så här i andra sporter? Att man ger last-minute-coaching till en ”konkurrent” eller medtävlare eller mottävlare eller vad man nu ska kalla det? Händer det? Ger en fotbollsspelare taktiktips till en i motståndarlaget? Jag tror inte det men jag har ju inte så mycket erfarenhet av den världen. Men det som är speciellt i (islands?)hästvärlden är att vi vill hästarnas väl, inte bara våra egna, och vi njuter av skönheten och harmonin även om det inte är vårt lag som uppvisar den. Eller så handlar det helt sonika om att människan också var islänning och just islänningarna har ju visat sig vara goda medmänniskor den senaste veckan.

Nu är Ragnar Agustson inte längre en främling.

Tävlingsplatsen i Säve var bra och vi hade det gott på mitt första besök på Västkusten. Trots ruskväder på lördagen.

I våra trakter saknar vi en bana som är enkel att använda. Vi skulle vilja ha en bana som man kan lösa ridbanekort till och rida på när VI har tid. Vi skulle vilja ha en bana där det går att stalla upp sin häst på tävling. På Säve fanns det till och med permanenta hagar att hyra. Så grymt bra!

Det är inte lika enkelt när anläggningen är privatägd för då måste ju boxarna betala sig alla årets dagar. Såklart!

Vi drömmer nog egentligen om en kommunägd, eller klubbägd, bana. Ni som har en NJUT!

Nu hoppas jag på en Gaedingatävling i våra trakter. Någon som vill gå kurs?

Annonser

Om eriksdal

Tankar kring hästar, ridning och annat som händer i livet.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s