Vad är det som är bra?

Ett kort inlägg.

Det här tänker jag ofta på: att många är kritiska till sin häst till den dag de ska säljas. Annonser är sällan övertygande ärliga. Nästan alla annonshästar är felfria och lovande. Mest sitter man och försöker läsa mellan raderna för att förstå om hästens tillkortakommanden är sådana man kan leva med. Alla har vi ju brister.

Så mitt råd är att i bland formulera en saluannons på sin häst. Bara för att få syn på vad med hästen som är bra. Så att man förhoppningsviskan står ut med hästens brister. Och kan man inte det byta till en häst som har brister man står ut med.

(Om nu hästens brister beror på ryttaren så kommer nästa häst troligen snart uppvisa samma brister, om du inte utvecklas som ryttare kommer du kanske aldrig finna det du söker. Du är ju som ryttare hästens personliga tränare och du har ett ansvar för att vänligt men tydligt visa hästen hur den ska arbeta)

Fotnot; Det händer att mina elever frågar vilken som är min favorithäst. Jag formulerar ofta ”annonser” i huvudet. Och som lärare har jag ju tränat länge på att se fördelar före tillkortakommanden. Jag kan inte svara på vilken häst som är bäst.

Jag har några riktiga töltmaskiner, som bara tickar på i ett bra tempo hur länge som helst. Det är ju fantastiskt. Jag har en häst som kan gå i en så otrolig trav när han har en bra dag att få saker slår det. Jag har hästar som jag litar på i alla lägen, med alla ryttare och det är extremt värdefullt. Jag har häst med lite lyft och som tar sig fram överallt, en riktigt härlig kompis om man ska rida långt. Jag har hästar som gnäggar högt och kommer i full galopp när jag ropar. Jag har häst som gnäggar mjukt och helst vill vara med mig hela tiden, som lägger sin mjuka mule i min hand och myser. Jag har många lovande. Jag tycker om dem alla, var och en för olika egenskaper. 

Jag håller fortfarande på att formulera min sökesannons. OM jag bara skulle ha en häst, vad är det då som är viktigt för mig? Inte är det färg eller kön i alla fall, det är jag i alla fall säker på. Tror inte att jag vill ha en jättehäst, men skulle stå ut med stor om allt annat stämmer. Pålitlighet är viktigt. Förmåga att arbeta rätt, i rätt form och takt. Känslig men inte spänd. Arbetsvillig med en bra broms…….

Kanske står den hästen redan i min hage?

Annonser

Om eriksdal

Tankar kring hästar, ridning och annat som händer i livet.
Det här inlägget postades i Hästar, Mental inställning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s