Mera Vigge

Vilken häst han är vår prins Viggur. Nu har han varit hos veterinären igen. Eftersom han tuggar lite väl mycket när man rider honom så tyckte vi att det var dags att kolla upp vad som hänt med käkfrakturen så det blev tandläkarbesök. Ihop med Brá. Och Mange åkte själv med hingst och sto i högbrunsttider. Det gick så klart bra.

Framtänderna såg bra ut.

Tyvärr är framtänderna minst viktig på en häst.

Resten satt än hit en dit och än slank de ner i diket. Typ. Som om Gud haft bråttom och bara slängt in en näve tänder i munnen på honom.

Så nu har det slipats och filats och bokats besök var tredje månad. Kanske blir det också operation. Så där sprack planen att visa honom i höst, igen.

Vi har ett par hästar till med munproblem men av betydligt lindrigare grad. Med väldigt mycket större reaktion.

Viggur- han gör det han ska. Har grymma bakbenssteg (munproblem kan ju visa sig i ovilja att arbeta med ett bakben) Går i fin form, böjer sig och har fyra fina gångarter. Och så vill han. Aldrig någonsin en protest. Kommer i full galopp när man ropar. Helt hundra cool när man sadlar och tränsar och sitter upp. Går att rida själv och med ston.

Snygg är han också, trots att han är mager som en skrika men det har ju sin förklaring. Det blev ju inte bättre av fajter med hingst”kompisarna” eller att han sprang fram och tillbaka och ropade på tjejer när han stod själv (men bara när vi inte är i närheten, han vet vem som är boss helt klart, till och med så sund i huvudet att sonen kunde gå in och bryta när han slogs med Frosti, sonen som bara rör en häst när han måste).

Och de där bakbenen!  Jo frambenen är fina de med men lyft över vinkel har man ju sett. Frågan är om vi sett någon häst vinkla upp sina bakben som Viggur när han joggar i hagen? Undrar om pappa Sóldan gör det?

Så nu ska han få gå med våra två avelsston. Tur att man kan lösa licens på ovisad häst, lite dyrare så klart, det tycker jag är givet. Och  vi har ju ändå fått tio föl. (Men har jag räknat rätt???? Inte undra på att vi har (för) många hästar!). Och stona går bara i avel. Och vi har bara betäckt med väldigt VÄLDIGT bra hingstar. Och Viggur har alla egenskaper vi vill ha. Både gångarter och lynne.Totalt okomplicerad att rida in och att rida. 

Vi tycker om alla våra hästar men den här är vi båda riktigt förälskade i! Hoppas hoppas att det blir någon ordning i munnen så att vi kan visa honom för fler. Bluppen är ju redan åt… han är ju redan fem, men med skadorna har det inte gått att skynda. Och så är han fyrgångare. Men det vore ändå roligt att kunna bedöma honom. I framtiden. Vår darling!

 

Annonser

Om eriksdal

Tankar kring hästar, ridning och annat som händer i livet.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s