Att välja valp

Jag har lärt mig att man tar en mittimellanvalp. Inte den som är först fram och inte den som är sist. Inte så lätt med mina tio små. Inte ens jag som lever med dem dygnet runt kan säga om någon är mer eller mindre framåt. Inte mer än att tikarna är vildare och tuffare än hannarna. Girlpower?

Man kan inte välja valp utifrån hur de ser ut och är…eller kan..bör menar jag…när de är små och söta och knubbiga och klumpiga. Man bör välja utifrån vad man tycker om valpens föräldrar. Här har vi ju som valpsäljare ett trumfkort. Här kan man inte bara spana in tiken utan även hanhunden OCH en storasyster. Det är deras tempo och energinivå man ska beakta. Är det vad man är ute efter? Det konstiga med mina vuxna hundar är dessutom att de är lika söta som valparna. Så det handlar inte så mycket om utseende (om man nu inte gillar fula djur, å kan man leta någon annan stans) utan mest om att man ska matcha energier. Det är viktigt att man tror att de närmsta 15 åren med hunden kommer att vara bra.

För mig känns det som en ynnest att ha fått in dessa hundar i mitt liv. Jag hoppas och tror att deras valpar kommer göra många människor lika glada.

Annonser

Om eriksdal

Tankar kring hästar, ridning och annat som händer i livet.
Det här inlägget postades i Hundar, Valpar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s