Fler tips om valpen

Här kommer mina personliga råd om hundhantering:

-Lär din hund att vänta, du går först ut genom dörren, du tar emot gäster. Hunden kan gärna lära sig att det finns en gräns ett par meter innanför ytterdörren som den inte får passera utan tillåtelse.

-Låt ingen hälsa på hunden utan att först hälsat på dig och bett om tillåtelse.

-När hunden vill hoppa på människor, säg sitt och vänta på att den sätter sig innan någon hälsar. Säg ABSOLUT INTE inte hoppa. Det är ett obra kommando för då talar du inte om vad du vill att hunden ska göra. Du kan också lungt gå emellan och blockera med din kropp. Massa prat ökar bara energinivån och hoppviljan.

-Lär människor att ignorera hunden och att vända sig bort om hon/han inte vill ha kontakt. Människor gör automatiskt så många fel; tittar hunden i ögonen (beröm) , pratar (höjer hundens stressnivå) och viftar med händerna (säger åt den att hoppa).

-Låt hunden lukta på människan innan människan börjar klappa och prata.

-Socialisera hunden, så snart vaccinationen är klar ta med hunden på små äventyr, åk buss, bil och tåg, kanske båt? Besök nya platser. Om hunden blir orolig är det viktigt att du behåller lugnet. Trösta inte, tyck inte synd om och bli inte heller arg.

-Om hunden försöker få din uppmärksamhet genom att bitas, lär den att sitta och ge den uppmärksamhet när den sitter. Halley och Vesta är en bra bit på väg att knäcka den här koden. Fundera också på om hunden blivit tillräckligt aktiverad.

-Lär den succesivt att vara ensam. Hundar som är väldigt mycket avlade för att arbeta ihop med människor är såklart extra osjälvständiga och behöver mer träning under en längre period.

 

 

Annonser

Om eriksdal

Tankar kring hästar, ridning och annat som händer i livet.
Det här inlägget postades i Hundar, Valpar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s