Veterinärbesök

Oj, det har varit en händelserik förmiddag.

5 hästar skulle vaccineras. En häst skulle besiktigas. 9 hundar vaccineras och 7 valpar besiktigas.

Sara (f 2010)vägrade gå ut ur hagen. Vad gör man när man har bråttom, jo man ger upp och tvingar ut sin snälla veterinär i hagen. Det slutade med ett snabbt stick i rumpan för vi hade ju hunnit bevisa att vi inte var att lita på. Så lite arbete på förtroendekontot för oss nu. Jämngamla Ivar lyckades vi lirka ut. Men han kravlade sig ur boxen och ramlade på knäna. Sol kaxade i boxen med Frosti som stod bredvid. Hå hå ja ja.

Valparna fick beröm, perfekt hull och friska och fina. Bara Jarno fick en anmärkning, ena testikeln hade inte ramlat ner än och så har han en vagel i ögat (som i och för sig är på väg att bli mindre). Jói fick högsta beröm. Han satt snällt på bordet, gapade utan att bita och gav inte ifrån sig ett endaste pip när han chippades. Mycket lugnare än sina syskon.  Mina fina valpar! Alla som inte köper Jói och Jarpi gör en dålig affär. Helt underbara individer och verkligen framtida bästa vänner.

En till som fick beröm var Freyja. Henne besiktigade vi för att byta henne mot en oinriden valack. Freyja behöver göra mer än hon får göra hos oss. Ridas mer eller gå i avel. Nu ska hon bli sällskap åt den här fina herren  http://skogsdalaislandshastar.webs.com/hingst.htm.

Trots sin ålder, född 97, fick hon inga anmärkningar. Det enda som var anmärkningsvärt var att hon är så spänstig och mjuk. Roligt att höra. Roligt också att vår veterinär tycker om henne och tycker att de som vi byter med gör ett bra byte. Vi hoppas ju såklart att det är en win-win-win. Bra för oss, bra för Freyjas nya ägare och bra för Freyja.  Freyja är mitt på bilden här ovanför, fux med bläs.

 

Annonser

Om eriksdal

Tankar kring hästar, ridning och annat som händer i livet.
Det här inlägget postades i Gården, Hästar, Valpar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s